latinica  ћирилица
04/07/2024 |  13:30 ⇒ 13:44 | Autor: RTRS

Delegacija Republike Tadžikistan u posjeti MUP-u Srpske (FOTO)

U trodnevnoj studijskoj posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske boravili su delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Tadžikistan na čelu sa nacionalim koordinatorom za reformu policije general-majorom policije Azizulozodom Safialom i pripadnici Programske kancelarije OEBS-a u Dušanbeu.
Posjeta MUP-u - Foto: RTRS
Posjeta MUP-uFoto: RTRS

- Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Tadžikistan radeći na nacrtu novog Zakona o policiji izrazilo je interes za razmjenu iskustva sa policijom Republike Srpske u vezi sa transformacijom iz tradicionalnih u moderne policijske snage, sa naglaskom na rad policije u zajednici i rad policije vođen obavještajnim informacijama - navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

Kako se u saopštenju navodi, delegacija Tadžikistana tokom posjete razgovarala je sa rukovodiocima u Ministarstvu, a posjetili su i brojne organizacione jednice, prilikom čega su upoznati sa nadležnostima, načinom rada i kapacitetima sa kojima raspolaže ovo Ministarstvo. Tim povodom, predstavnici delegacije izrazili su svoju zahvalnost na angažovanju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske prilikom njihove posjete i zadovoljstvo prezentovanim radom.

Posjeta delegacije iz Tadžikistana govori u prilog činjenici da je MUP Srpske prepoznat kao respektabilna policija, koja doprinosi jačanju saradnje i van granica naše zemlje, prenoseći svoja znanja i iskustva po pitanju modernizacije policije.