latinica  ћирилица
04/07/2024 |  14:19 ⇒ 15:29 | Autor: RTRS

Bosančić se "pere"; Da li je izjava Šibarevića izvučena iz konteksta (VIDEO)

Izjava potpredsjednika Gradskog odbora Demosa u Banjaluci Nenada Šibarevića, u kojoj na stranačkom skupu daje podršku aktuelnom gradonačelniku Drašku Stanivukoviću, izvučena je iz konteksta i da je to samo plod sukoba mjesnih odbora DEMOS-a i SNSD-a u Piskavici, rekao je generalni sekretarove stranke Boran Bosančić.
Boran Bosančić - Foto: RTRS
Boran BosančićFoto: RTRS

- On je samo govorio o projektima koje podržava i koje je uradio gradonačelnik Draško Stanivuković. Za nas je Nikola Šobot kandidat koji ima impresivnu biografiju, ali nas niko iz Gradskog odbora SNSD-a nije zvao. Mi smo spremni da se odazovemo svakom razgovoru, ali iz banjalučkog SNSD-a postoji shvatanje da im DEMOS ne treba i da smo mi minorna politička organizacija - naveo je Bosančić.

Kaže da situacija na gradskom nivou ne oslikava saradnju na republičkom.

DEMOS je, dodaje on, koalicioni partner koji podržava sve odluke na nivou Republike Srpske, i dodao je da su izvučene iz konteksta i izjave zvaničnika DEMOSA o značaju ove stranke prilikom "rušenja" Igora Radojičića, bivšeg gradonačelnika Banjaluke.

- Gdje je bio jak DEMOS pobjedu je odnio Igor Radojičić. DEMOS je ispoštovao dogovore kada je riječ o zajedničkim kandidatima - kaže Bosančić.

Podsjećamo, na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem potpredsjednik Gradskog odbora DEMOS-a Banjaluka Nenad Šibarević na jednom okupljanju prisutnima govori da na predstojećim lokalnim izborima podrže PDP-ovog kandidata za gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Šibarević je u obraćanju naglasio da javno podržava aktuelnog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, a na tu izjavu je dobio i aplauz.

- Јa vas molim da podržite tog mladog čovjeka, podržali smo ga kad smo rušili /kandidata SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke na prošlim lokalnim izborima/ Igora Radojičića - istakao je Šibarević.

On je, između ostalog, govorio i o tome gdje će sve raditi puteve na području Potkozarja, ukoliko Stanivuković pobijedi.

Nenad Šibarević je u tri mandata biran za odbornika u Skupštini grada Banjaluka. Privatni je preduzetnik i bavi se uzgojem šarana. DEMOS u Banjaluci je u koaliciji koju predvodi SNSD.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković ranije je rekao da su određeni koalicioni partneri na nivou grada saučesnici gradonačelnika Stanivukovića u vršenju brojnih nepravilnosti u najvećem gradu Srpske.