latinica  ћирилица
03/07/2024 |  12:53 | Autor: SRNA

Vulić: Maćehinski odnos EU prema Republici Srpskoj

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je danas da je odnos EU prema Republici Srpskoj maćehinski, te da se postavlja pitanje da li Srpskoj treba EU, ali da će trenutna vlast iz poštovanja prema građanima koji vide nešto dobro u EU i dalje biti odgovorna u svom radu i djelovanju.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

Vulićeva je podsjetila da su svi evropski zakoni i sve što je urađeno na evropskom putu, urađeno zahvaljujući aktivnostima predstavnika iz Republike Srpske, prvenstveno onih okupljenih oko vladajuće većine.

Govoreći o današnjem nastavku sjednice Predstavničkog doma, prekinute 20. juna, Vulićeva je naglasila da je suština zasjedanja bio pokušaj političkog Sarajeva da se riješi srpskog ministra u Savjetu ministara.

- Imajući u vidu da smo tada imali glasanje o toj tački dnevnog reda, danas oni svoje furstracije i nezadovoljstvo iznose jer nisu uspjeli u prethodnim danima u svojoj misiji da istjeraju jednog od srpskih ministara u Savjetu ministara - rekla je Vulićeva novinarima nakon sjednice.

Prema njenim riječima, kritike opozicije, kao i najavljena rekonstrukcija Savjeta ministara opravdane su iz ugla da dolaze od opozicije, ali da realno gledajući, one nemaju veze sa bilo čim.

- Da bi došlo do toga, oni prvo moraju na nauče Poslovnik o radu oba doma parlamenta i još mnogo štošta čemu nisu dorasli - zaključila je Vulićeva.