latinica  ћирилица
03/07/2024 |  14:16 ⇒ 14:21 | Autor: SRNA

Čović i Plenković o jačanju bilateralnih odnosa

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković izrazili su na sastanku u Zagrebu zadovoljstvo zbog snažnih bilateralnih odnosa, ističući da je izuzetno važno nastaviti intenzivan politički dijalog i saradnju u svim ključnim oblastima, kako za BiH, tako i za Hrvatsku.
Čović i Plenković - Foto: SRNA
Čović i PlenkovićFoto: SRNA

Čović je ovom prilikom govorio o kontinuiranim naporima koji se ulažu kako bi se unutrašnji politički dijalog, kako u Federaciji BiH, tako i na nivou BiH, stabilizovao i osnažio provođenje reformskih procesa na evropskom putu i putu prema opštem socio-ekonomskom napretku društva, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Plenković je najavio nastavak snažne podrške hrvatske Vlade BiH na njenom evropskom putu, naglašavajući da se nastavlja rad na ostvarivanju pune ravnopravnosti Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH.

Na radnom sastanku u Zagrebu razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regionu, jačanju bilateralnih odnosa, kao i prioritetima djelovanja na evropskom putu BiH.