latinica  ћирилица
03/07/2024 |  15:07 ⇒ 15:08 | Autor: SRNA

Petković: Parlamentarna skupština - odraz disfunkcionalne BiH

Parlamentarna skupština BiH je odraz same BiH, jer je disfunkcionalna i neracionalna, izjavio je poslanik Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milan Petković.
Milan Petković - Foto: RTRS
Milan PetkovićFoto: RTRS

Petković smatra da je potrebno mijenjati Poslovnik o radu, kao i Ustav u dijelu koji se tiče parlamenta BiH, te da o njemu dovoljno govori to da na sjednicama domova na dnevnom redu bude jedan ili nijedan zakon.

- Četiri godine sam bio poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske koja mnogo bolje funkcioniše i mnogo više odluka donosi. Sam sam bio predlagač zakona koji su usvajani i amandmana na različite zakone - rekao je Petković novinarima nakon sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Odgovarajući na pitanje šta BiH može očekivati od Mađarskog predsjedavanja EU, Petković je istakao da je ova zemlja decenijama značajan prijatelj BiH i zemlja koja ima veliki pijetet prema njenim narodima.

- Ono što možemo očekivati jeste da će BiH osjetiti blagodeti od Mađarske i njenog predsjedavanja EU, jer se Mađarska pokazala kao jedna od najprincipijelnijih članica EU i neko ko ima stav - naglasio je Petković.