latinica  ћирилица
04/07/2024 |  09:00 | Autor: RTRS

U subotu besplatan prevoz iz Prijedora u Bratunac

Gradska uprava Prijedor pozvala je građane Prijedora da u subotu, 6. jula, budu dio delegacije grada koja će u Bratuncu prisustvovati obilježavanju 32 godine od stradanja Srba u Srednjem Podrinju i Birču.
Gradska uprava Prijedor - Foto: RTRS
Gradska uprava PrijedorFoto: RTRS

Za sve zainteresovane obezbijeđen je besplatan autobuski prevoz za koji se građani mogu prijaviti do petka, 5. jula, u 14.00 časova na broj telefona 052/245-101.

- Ovaj događaj je još jedan važan čin u očuvanju kolektivnog pamćenja i kulture sjećanja sa jasnom porukom da su Srbi bili žrtve masovnih zločina u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i da sjećanje na te žrtve nikada ne smije izblijediti. Vaše prisustvo biće znak poštovanja prema žrtvama i podrška nastojanjima da se istina ne zaboravi - navodi se u saopštenju.

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije sa više arhijereja služiće u bratunačkom hramu Uspenja Presvete Bogorodice u 9.00 časova Svetu arhijerejsku liturgiju, a od 11.30 časova krenuće litija do gradskog i vojničkog groblja, gdje je za podne predviđen parastos, polaganje vijenaca i obraćanje zvaničnika.