latinica  ћирилица
04/07/2024 |  18:31 ⇒ 19:46 | Autor: TANЈUG

Đoković: Bolje sam se osjećao, mogu još da napredujem u igri

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas u Londonu da se osjeća sve bolje i da još može da napreduje u igri poslije pobjede protiv Britanca DŽejkoba Fernlija u drugom kolu Vimbldona.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY) -
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY)

Đoković je danas u drugom kolu Vimbldona savladao Fernlija 6:3, 6:4, 5:7, 7:5. On će u trećem kolu igrati protiv Australijanca Alekseja Popirina koji je ranije danas pobijedio Argentinca Tomasa Martina Ečeverija.

- Prije svega velike čestitke DŽejkobu za ovakav meč, odigrao je izvanredan tenis, zaslužio je još jedan aplauz. Nisam imao šansu da vidim kako igra do pre dva dana. To je uvijek element iznenađenja, nije imao šta da izgubi, znao sam da će biti teško. On je britanski teniser koji je odrastao na terenima na travi, tačno je znao kako treba da igra - izjavio je Đoković na terenu poslije meča sa Fernlijem.

Srpski teniser je prokomentarisao vremenske uslove koji su bili u toku meča.

- Vjetrovit dan, teški uslovi, bilo je teško da mu oduzmem servis, natjerao me je da radim. Vjerovatno sam imao sreće u četvrtom setu kada je imao brejk šansu. Možda sam mogao da dobijem u tri seta. Takođe, ovaj je meč potencijalno mogao da se završi u pet setova, ali sam zadovoljan što se to nije desilo - rekao je Đoković.

On se osvrnuo i na treći set u kom je Fernli napravio preokret.

- Nisam se dobro osjećao u trećem setu, nekad imate teške dane, zavisi od protivnika. Danas je DŽejkob igrao na visokom nivou i natjerao me da se potrudim za pobjedu, nadam se da ću igrati bolje u sljedećem kolu - naglasio je Đoković.

On je prije manje od mjesec dana operisao koljeno.

- Neću da tražim bilo kakve izgovore zbog današnje igre, čestitke DŽejkobu. Bolje sam se osjećao, mogu da napredujem kako turnir bude prolazio iz meča u meč - zaključio je Đoković.