latinica  ћирилица
05/07/2024 |  15:55 ⇒ 18:01 | Autor: RTRS

Urednik RTRS-a Nada Veletić dobitnik zahvalnice Udruženja žena žrtava rata (FOTO/VIDEO)

Glavnoj urednici informativnog programa Radio-televizije Republike Srpske Nadi Veletić, Udruženje žena žrtava rata, na današnjoj sjednici Skupštine, dodijelilo je zahvalnicu.
Dodjela priznanja glavnom uredniku RTRS-a - Foto: RTRS
Dodjela priznanja glavnom uredniku RTRS-aFoto: RTRS

Zahvalnicu je dodijelila predsjednica Udruženja žena žrtava rata Božica Živković Rajilić.

Zahvalnica je uručena za očuvanje istine o stradanju žena i djece žrtava ratne torture u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Veletić je rekla da je ovo samo još jedna potvrda i priznanje javnom servisu Republike Srpske za sve ono što radimo u protekle 32 godine.

- Mi smo sa našom Republikom stasavali zajedno i naši novinari ginuli zajedno sa borcima. Brojni su dokumentarni filmovi, ispričane priče kroz emisije, dnevnike, politički magazin Pečat. Konkretno, Udruženje žena žrtava rata koje su mlađe od drugih boračkih organizacija 10-11 godina, su takođe nama mnogo pomogle da dođemo do naših sestara, majki, supruga koje godinama samuju sa svojim bolom, da im pružimo ruku i mikrofon da ispričaju svoje priče, da otvorimo oči slijepom i gluvom pravosuđu BiH da počnu da pišu optužnice i nad strašnim strahotama koje su počinili muslimanski pripadnici tzv. Armije BiH nad našim sestrama i majkama u zloglasnim logorima. I hvala im što su prepoznali naš značaj. Mi ćemo im i dalje davati podršku - navela je Veletić.

Predsjednica Udruženja Božica Rajilić zahvalila je pojedincima, institucijama i organizacijama koje su podržale rad ovog udruženja, te dale doprinos zaštiti istine o srpskom stradanju.

- Od srca zahvaljujemo hrabrim ljudima koji su stali iza nas, naše istine i onoga što smo preživjele - rekla je Rajilićeva.

Dodjela priznanja glavnom uredniku RTRS-a (foto: RTRS)

Ona je izrazila zadovoljstvo što će uskoro biti završen novi projekat, u saradnji sa institucijama Srpske, koji će biti jedan od većih nacionalnih projekata.

Predstavnici Udruženja uručili su pojedincima i institucijama zahvalnice i plakete zbog izuzetne podrške njihovom radu u prethodnom periodu.