latinica  ћирилица
05/07/2024 |  18:37 | Autor: SRNA

Elek: Vlada Srpske povećala učešće u vlasništvu, imovina preduzeća povećana za 46 miliona KM, a kapitala za 26 miliona

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Јahorina" Nedeljko Elek rekao je da je uspjela emisija obveznica i da je Vlada Republike Srpske uplatila 26 miliona KM na račun Olimpijskog centra, čime, kako je istakao, padaju u vodu sve priče o tome da Јahorina navodno nije solventna i da nije u stanju da izmiruje svoje obaveze.
Nedeljko Elek (Foto: predsjednikrs.rs/Dona Katušić) -
Nedeljko Elek (Foto: predsjednikrs.rs/Dona Katušić)

- Nakon što uplata legne na račun, odmah ćemo izvršiti povrat pozajmice prema Vladi Republike Srpske u iznosu od 11 miliona KM, a od ostatka novca imaćemo dovoljno za rate kredita i plate radnicima do sljedeće sezone - istakao je Elek, i zahvalio predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću i ministru finansija Zori Vidović na podršci.

Navodeći da je ovo bila veoma kompleksna finansijska operacija, Elek je rekao da je prvi put nešta ovako urađeno na tržištu Republike Srpske, a to je da je Vlada Srpske povećala svoje učešće u vlasništvu, što znači da je Olimpijski centar u ovoj godini, po revizorskom izvještaju, povećao imovinu preduzeća za 46 miliona KM i kapitala za 26 miliona.

- To nije uradilo nijedno preduzeće u ovom regionu - rekao je Elek na konferenciji za novinare na Јahorini.

Koliko je važna ova finansijska injekcija, ukazao je Elek, toliko je važna i opšta podrška koju ima Olimpijski centar kao državni projekat.

- S toga posebno zahvaljujem na podršci Vladi Srpske i ministru /Denisu/ Šuliću, koji je praktično dio ovog tima. Svaki dan rješavamo probleme i pokazujemo kako saradnja između Vlade i javnih preduzeća može da da rezultat - naglasio je predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Јahorina".

On je rekao da je ponosan na ministra Šulića i njegove saradnike, kao i sve ljude iz Olimpijskog centra, te najavio da nastavljaju dalje sa investicijama i da će ove godine sigurno početi projekat gondole Pale-Јahorina koji je značajan ne samo za Olimpijski centar i ovu regiju, nego i za cijelu Republiku Srpsku.