latinica  ћирилица
25/07/2024 |  14:46 ⇒ 16:16 | Autor: RTRS

Istočna Ilidža: Opozvana potpredsjednica Skupštine Vanja Ruduljić

Odbornici Skupštine opštine Istočna Ilidža opozvali su sa pozicije potpredsjednika Skupštine ove lokalne zajednice Vanju Ruduljić iz Srpske radikalne stranke i imenovali Nemanju Močevića iz SDS-a. Iz kluba SNSD-a ukazuju da se opoziv Ruduljićeve obavio bez ikakvog obrazloženja.
Skupština Opštine Istočna Ilidža - Foto: RTRS
Skupština Opštine Istočna IlidžaFoto: RTRS

Razriješenje potpredsjednice Skupštine opštine Istočna Ilidža našlo se kao dodatna tačka na dnevnom redu. U SNSD-ovom klubu tvrde da smjena nije urađena u skladu s Poslovnikom.

- Dodatna tačka na dnevnom redu treba da se obrazloži hitnost koji je to razlog smatram da je to čista politička odluka tako da Klub odbornika SNSD-a nije podržao smjenu potpredsjednika Skupštine - rekao je šef Kluba odbornika SNSD-a u Istočnoj Ilidži Vladimir Ćosović.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović kaže da je Ruduljićeva smijenjena zbog napuštanja skupštinske većine.

- I prije svega nepoštovanja buduće vizije razvoja opštine Istočna Ilidža u kojoj se u ranijem periodu nalazila podrška odborničkog kluba, oni nisu naišli na razumijevanje onog dijela vizije opštine u narednom vremenskom periodu i samim tim sami su izašli iz skupštinske većine - rekao je Božović.

Klub SNSD-a nije glasao ni za imenovanja vršioca dužnosti direktora u Kulturnom i Sportsko-rekreativnom centru uz obrazloženje da nisu smjeli donositi odluke za vrijeme isteka mandata.

- Ti direktori su imenovani za v.d. direktore u decembru na tri mjeseca. Oni su danas poslije sedam i po mjeseci imenovani opet na v.d. , četiri i po mjeseca je prošlo da nisu bili u mandatu. Provjerićemo čija je to odgovornost i da li će to biti krivično djelo šta je sa odlukama koje su donosili ti direktori u periodu kad nisu bili u mandatu - dodao je Ćosović.

Na skupštinskom zasjedanju usvojen je niz odluka i inicijativa koje podrazumijevaju stvaranje preduslova za nove prihode u opštinskoj kasi, stav je skupštinske većine predvođene SDS-om, dok u SNSD-u smatraju da je riječ isključivo o političkim predizbornim odlukama.