latinica  ћирилица
27/07/2024 |  09:06 ⇒ 09:41 | Autor: RTRS

Sa olimpijske Јahorine krenuli za Pariz u Renou 4 starom 40 godina (VIDEO)

U Parizu su sinoć otvorene ljetne Olimpijske igre, a u Pariz je sa Јahorine krenula mala ali odlučna ekipa koja će put od 1.900 kilometara preći u oldtajmeu Reno 4. Putovanje Danka, Andreja i Marka je humnitarnog karaktera. Oni će prodavati kilometre kako bi prikupili sredstva za liječenje Miloša Božovića iz Istočnog Sarajeva.
Reno putuje u Pariz - Foto: RTRS
Reno putuje u ParizFoto: RTRS

Danko, Andrej i Marko na put su simbolično krenuli ispred Olimpijskih krugova na Јahorini sa mjesta gdje je nekada gorio olimpijski plamen i na ovaj način šalju podršku Parizu koji je domaćin Olimpijskih igara. Simbolika je i da putuju u Renou 4 koji je proizveden 1984. godine kada su ovdje održane Zimske Olimpijske Igre. Ipak njihova misija je prije svega humnitrnog karaktera.

Marko je vlasnik automobila koji redovno održava i jedva čeka da položi vozački ispit pa da i sam osjeti čari vožnje kao vozač, što neće još dugo morati da čeka. Raduje se ovom dugom i uzbudljivom putovanju koje ima plemenitu misiju.

Olimpijski centar Јahorina podržao je ovu mali alu sjajnu ekipu jer olimpijske vrijednsoti kao što je priajteljstvo, poštovnje i izvrsnost nisu samo riječi već i način života a ovi mladići to svojim primjerom dokazuju.

- Čestitamo ekipi na poduhvatu. Posebno važan je humanitrni apsekt i apel još jednom svima da podrže ovu misiju - naglasio je Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Јahorina.

Ova neobična ekspedicija spojila je sport, istoriju, tradiciju i humanost na najbolji način.