latinica  ћирилица
27/07/2024 |  12:47 ⇒ 12:49 | Autor: RTRS

Prijedor: Stigli biciklisti iz Slovenije u okviru manifestacije "Kilometri prijateljstva" (VIDEO)

U okviru manifestacije "Kilometri prijateljstva" u Prijedor je iz opštine Šenčur u Sloveniji, biciklima, stiglo tridesetak privrednika, ljubitelja biciklizma. Riječ je o tradicionalnom pohodu, koju devet godina organizuje prijedorsko Udruženje građana "DON", s ciljem unapređenja privredno-turističke ponude i sportskih sadržaja u ova dva grada.
Prijedor: Manifestacija "Kilometri prijateljstva" -
Prijedor: Manifestacija "Kilometri prijateljstva"

U okviru manifestacije "Kilometri prijateljstva" u petak uveče je iz Slovenije u Prijedor stigla grupa od tridesetak privrednika, ljubitelja biciklizma, članova Sportskog društva “BAM.Bi“ sa sjedištem u opštini Šenčur.

Riječ je o tradicionalnom sportsko – turističkoj i privrednoj manfiestaciji koju po deveti put organizuje prijedorsko Udruženje građana “DON“.

Predsjednik Sportskog društva “BAM.Bi“ Aleš Kalan izjavio je da već više godina dolaze u Prijedor koji im su prilikom prvih putovanja biciklima ovaj grad učinio dovoljno blizu i dovoljno zanimljiv za putovanje i upoznavanje.

- Rado se vraćamo svake godine jer nama je ovdje uvijek ugodno i bez obzira što sve ide nekako kako kažemo Evropa pa to, mi trebamo ovaj gušt pravi, kako kažemo balkanski i nadam se da nikad neće nestati - rekao je Kalan.

Izvršni direktor Udruženja građana “DON“ Murisa Marić rekla je prilikom dočeka gostiju iz Slovenije da smatra da ovo mnogo znači Prijedoru.

- Ovi ljudi koji dolaze već devetu godinu u naš grad potvrđuje da smo dobri domaćini i mi smo već ušli u njihov godišnji kalendar putovanja i zadnji vikend u julu mi smo na toj mapi destinacija koju rado posjećuju i svake godine se rado vraćaju - izjavila je Marićeva novinarima.

Biciklistima iz Slovenije, među kojima su privrednici pa i župan opštine Šenčun, doborodošlicu je u ime Gradske uprave poželio načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i NVO Aleksandar Milješić.

On je istakao da je ova sportska biciklistička priča prerasla u prijateljstvo.

- To je klub koji ima preko 600 članova od kojih je njih tridesetak došlo u naš grad, a ono što želimo je da ovu prijateljsku saradnju produbljujemo u oblasti turizma, privrede i sporta, tako da ćemo iduće godine deceniju saradnje obilježiti na poseban način - rekao je Milješić.

Biciklisti su prešli preko 300 kilometara i iz pravca Gradiške, gdje su ih dočekali članovi biciklistčkog kluba “Kozara“ iz Prijedora preko Nacionalnog parka Kozara stigli u Prijedor.