latinica  ћирилица
16/08/2024 |  10:57 ⇒ 11:55 | Autor: RTRS

Požar na Zelengori sve manji po površini i intenzitetu (VIDEO)

Požar na Zelengori je sve manji po površini i intenzitetu, a danas će na manja žarišta u kanjonu Sutjeske, dva do tri kilomentra od Tjentišta sa desne strane puta Foča-Gacko, djelovati tri helikoptera iz Republike Srpske i Srbije.
Požar na Zelengori - Foto: RTRS
Požar na ZelengoriFoto: RTRS

- Osim helikoptera, sa tla će na gašenju požara djelovati vatrogasci iz Foče i federalne opštine Ilidža, kao i radnici Nacionalnog parka "Sutjeska", te pripadnici Civilne zaštite i spasilačke službe "Volf - dodaje se u izvještaju Republičke uprave Civilne zaštite.

Kako se dodaje, požar u mjestu Podgorje kod opštine Bileća je lokalizovan. Na Bukovoj glavi, u mjestu Krstače-Granica vatra i dalje gori, a požar u selu Simijova aktivan je i pod kontrolom.

- Јuče su na požare u Bileći dejstvovala tri helikoptera, na terenu su borbu sa vatrom vodili vatrogasci, pripadnici Oružanih snaga BiH, šumari i mještani. Na planini Baba požar je aktivan na nepristupačnom terenu, prati se i ne prijeti domaćinstvima, dok požar na lokalitetu Ribarevo kod Gacka ne ugrožava naseljena mjesta - dodaje se u izvještaju.

Požar koji iz opštine Ljubinje prelazi na teritoriju Berkovića, te kreće se prema Suvavića kanjonu, vatrogasci takođe gase.