latinica  ћирилица
18/08/2024 |  11:48 ⇒ 11:58 | Autor: SRNA

Dačić: Zapad želi destabilizaciju kako bi više uticao na donošenje odluka

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da je cilj velikih zapadnih sila da izazovu nestabilnost na ovim prostorima kako bi mogle da imaju veći uticaj na rješavanje problema i donošenje odluka.
Ivica Dačić (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/) -
Ivica Dačić (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/)

Dačić je istakao da zapadnim silama smeta stabilna Srbija na svim poljima i da zato žele da je oslabe.

Komentarišući izvještaj kineskog Ministarstva spoljnih poslova u kojem se navodi da američki Kongres finansira organizaciju koja u Srbiji finansira brojne nevladine organizacije s ciljem rušenja vlasti, Dačić je ukazao da to nije ništa novo na ovim prostorima.

- To se dešavalo i ranije i američka administracija to i ne krije. Oni su i u Kongresu donosili odluke o tome. Počelo je još u vreme nekadašnjeg pedsednika SR Јugoslavije i Srbije Slobodana Miloševića, pa čak i pre Miloševića u vreme socijalizma govorilo se i raspravljalo o uticaju na, kako oni kažu, demokratizaciju i širenje demokratije - rekao je Dačić za TV "Prva".

On je dodao da mu je prije 10 dana predsjednik Srbije Aleksandar Vučić iz izvještaja Narodne banke Srbije čitao koje se sve organizacije finansiraju iz inostranstva.