latinica  ћирилица
17/08/2024 |  19:26 ⇒ 21:48 | Autor: SRNA

Vučić: Ogroman novac uložen u rušenje vlasti u Srbiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je u rušenje vlasti u Srbiji uložen ogroman novac, navodeći da su u prvih šest mjeseci nevladine organizacije /NVO/, koje je nazvao političkim, dobile 78 miliona evra.
Aleksandar Vučić (foto: TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ) -
Aleksandar Vučić (foto: TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ)

Vučić je istakao da su tokom ove i prošle godine u Srbiju ušle rekordne sume različitim NVO i drugim subjektima, dodajući da je riječ o desetinama, pa i stotinama miliona evra.

- Narednih dana će biti vrlo interesantno i i javost će saznati kako to ide i kako sve funkcioniše. Vidjeće se da je ogroman novac ubačen u našu zemlju s nesumnjivim ciljem destabilizacije Srbije - rekao je Vučić u Medveđici kod Žagubice.

Komentarišući izvještaj Ministarstva spoljnih poslova Kine, u kojem se navodi da je američki Nacionalni fond za demokratiju /NED/ finansirao prošlogodišnje proteste u Srbiji, Vučić je rekao da je, kada je pročitao dio analize, tražio kompletan izvještaj, u kojem ima mnogo zanimljivih stvari i za neke druge zemlje i entitete.

- Čudne stvari su se dešavale u Srbiji i prošle i ove godine. Kada kažete da nikavog kopanja litijuma neće biti dvije godine, a oni koji protestuju nastavljaju da insistiraju na toj temi, onda je to mnogo čudno, baš kao i demonstracije prošle godine, koje su pokrenute kada je jedan monstrum ubio djecu u školi, koja je imala čuvara i sve drugo - rekao je Vučić.

On je dodao da je u njegovo rušenje ogroman novac uložen još prije sedam-osam godina i da je, računajući medijske sadržajima i sve drugo, riječ o milijardama evra.

- To je ogroman novac i ogroman pritisak na našu zemlju - naveo je Vučić.