latinica  ћирилица
17/08/2024 |  17:47 ⇒ 17:52 | Autor: SRNA

Vesić: Do kraja godine završetak rekonstrukcije mosta između Malog Zvornika i Karakaja

Rekonstrukcija mosta između Malog Zvornika u Srbiji i Karakaja u Republici Srpskoj mogla bi da bude završena do Nove godine, rekao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić.
Goran Vesić (foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ) -
Goran Vesić (foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ)

On je dodao da je izvođač spreman da počne sa radovima odmah po dobijanju saglasnosti graničnih policija Srbije i BiH, napomenuvši da je vrijednost rekonstrukcije mosta 550 miliona dinara /4,7 miliona evra/.

- Budemo li brzo dobili saglasnost i ukoliko budemo mogli neometano da radimo, most bi mogao da bude rekonstruisan do Nove godine - objavio je Vesić na Fejsbuku.

On je podsjetio da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sprovelo prije nekoliko mjeseci tender i izabralo najpovoljnijeg ponuđača za rekonstrukciju mosta, sa kojim je sklopljen i ugovor.

Јoš od aprila je na ovom mostu zabranjen prelazak kamiona mase veće od pet tona zbog, kako je tada navedeno, oštećenja koja je uočio projektant prilikom vanrednog pregleda mosta.

Od tada se saobraćaj kamionima odvija preko drugih graničnih prelaza, što je, kako su mediji navodili, jedan od problema zbog kojih su na gubitku i preduzetnici i država.