latinica  ћирилица
19/08/2024 |  09:04 ⇒ 09:04 | Autor: Agencije

Da li Nadal odlazi u penziju?

Rafael Nadal je poslije poraza od Novaka Đokovića u drugom kolu olimpijskog turnira izjavio da će poslije pariskog takmičenja donijeti odluku da li nastavlja karijeru ili se povlači.
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE/DANIEL IRUNGU, ilustracija) -
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE/DANIEL IRUNGU, ilustracija)

Već dvije nedjelje cijeli sportski svijet iščekuje da čuje šta je kralj šljake izabrao, a on se predomislio.

– Ne žurim da odlučim o mojoj budućnosti. Ono što je sigurno je da ću igrati na Lejver kupu a poslije ćemo vidjeti – objasnio je novinaru španske Marke na gostovanju Real Madrida Majorci.

Dvoboj Tima sveta i Tima Evrope je zakazan za oko mjesec dana u Berlinu. Riječ je o egzibiciji koja ne zahtijeva maksimalne napore. Uostalom, Rodžer Federer je baš na Lejver kupu prije dvije godine odigrao posljednji meč, i to u dublu sa Nadalom.

Iako postoji mogućnost da i Rafa odabere sličan scenario, ipak je manje realno. Za Federera je bilo logično da se tu povuče, jer je on suvlasnik takmičenja, a da čeka Vimbldon naredne godine bilo je predugo. Sa druge strane, Španiju do kraja godine čeka Dejvis kup, i to na domaćem terenu, tako da je mnogo logičnije da Nadal – ako tako odluči – proslavi odlazak u penziju kod kuće.

Inače, Real nije uspio da ode kući slavljenički, Majorka mu je otela jedan bod (1:1), što Nadalu nije pokvarilo raspoloženje.

– Mogao sam da vidim dobru fudbalsku utakmicu dvije ekipe za koje navijam. Remi je pravedan ishod – istakao je Rafa poslije duela u Palma de Majorci. Njegov Manakor, u kome je rođen i gdje i dalje živi, nalazi se na drugom kraju ovog ostrva.

Poznat kao veliki zaljubljenik u fudbal i navijač Reala, dao je mišljenje o prvom kolu nove sezone.

– Ovog ljeta je bilo Prvenstvo Evrope i mogao je da se primjeti umor igrača u drugom poluvremenu i zbog velike vlage – objasnio je on.

Izvor: sportklub.n1info.rs