latinica  ћирилица
19/08/2024 |  10:45 ⇒ 11:10 | Autor: RTRS

U Srpskoj nema aktivnih većih požara

Zahvaljujući zahlađenju danas nema aktivnih, većih požara na otvorenom prostoru u Republici Srpskoj, objavljeno je na Internet stranici Republičke uprave civilne zaštite.
Vatrogasci - Foto: RTRS
VatrogasciFoto: RTRS

Iz Republičke uprave civilne zaštite ističu da su "vatrogasne snage iz vazduha i sa tla nakon višednevne borbe, za sada, izašle na kraj sa vatrom".

- Šumski požar koji je juče izbio na lokaciji Dubovik, u opštini Višegrad, je pod kontrolom. Tokom noći na požarištu su dežurali radnici ŠG Panos. Vatrogasne jedinice su jutros u obilasku tog terena. U kanjonu Sutjeske još uvijek ima zaostalog dima. Požara nema. Radnici Nacionalnog parka Sutjeska obilaze bivše požarište i spremni su da djeluju. Na mjestu Suvavića kanjon u opštini Berkovići kiša je ugasila požar na nepristupačnom terenu. Dima ima još. Vatrogasci i mještani dežuraju - naglašavaju iz Republičke uprave civilne zaštite.

U Republici Srpskoj zabilježeno je još 10 uspješnih vatrogasnih intervencija u protekla 24 časa, i to u Trebinju, Gacku, Palama, Istočnom Novom Sarajevu, Foči, Bratuncu, Zvorniku i Bijeljini.

Kako se navodi u objavi, jako nevrijeme je sinoć pogodilo grad Doboj i opštinu Petrovo. Duvao je jak vjetar praćen obilnom kišom, grmljavinom.

- Petrovo je ostalo bez struje, oborena su tri dalekovodna stuba. Јutros će radnici RЈ Elektro Doboja pokušati da uspostave nesmetanu isporuku električne energije. U gradu Doboju bilo je stabala na ulici. Snabdijevanje strujom je uredno. Dobojska prigradska naselja Lipac, Pridjel određeno vrijeme bili su bez električne energije. Napajanje je obnovljeno. Vjetar je oštetio krov nekoliko kuća - precizirali su iz Republičke uprave civilne zaštite.