latinica  ћирилица
19/08/2024 |  16:48 | Autor: RTRS

Elek: Puštanje u rad gasovoda Pale-Јahorina 5. oktobra

Direktor "Sarajevo-gasa" Istočno Sarajevo Nedeljko Elek izjavio je da će 5. oktobra u rad biti pušten gasovod Pale-Јahorina, čime će biti izvršena gasifikacija kompletne planine.
Nedeljko Elek - Foto: RTRS
Nedeljko ElekFoto: RTRS

Elek je pojasnio da je riječ o projektu vrijednom 15 miliona KM, koji je finansiran sredstvima Vlade Republike Srpske.

On je, nakon obilaska gasifikovane trase na Јahorini sa ministrom energetike i rudarstva Republike Srpske Petrom Đokićem, najavio da će se nakon ovog projekta ići u proces gasifikacije Šekovića, Milića i Vlasenice.

"Idemo sa gasifikacijom cijelog istoka Republike Srpske, a poslije u skladu sa dogovorima koje smo imali sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i generalnim direktorom "Srbijagasa" Dušanom Bajatovićem da krenemo magistralnim gasovodom prema Banjaluci", rekao je Elek novinarima na Јahorini.

Prema njegovim riječima, na Јahorini će na gas biti priključeno oko 300.000 metara kvadratnih, a svi korisnici sa kojima je razgovarano zainteresovani su za priključenje na gasovod.

Elek je zahvalio Đokiću koji je, prema njegovim riječima, pokrenuo ovaj projekat za koji je bilo potrebno mnogo saglasnosti u Vladi Srpske i Pravobranilaštvu, da bi se uopšte došlo u fazu da se projekat gasifikacije radi.

Đokić i Elek su se ranije danas sastali u Istočnom Sarajevu.