latinica  ћирилица
19/08/2024 |  20:11 ⇒ 20:47 | Autor: RTRS

Banjaluka: Vatrogasci na terenu, voda se povukla sa Zapadnog tranzita (FOTO/VIDEO)

U jakom nevremenu koje je danas pogodilo Banjaluku poplavljene su ulice, podrumi i garaže. Voda se povukla sa Zapadnog tranzita, a vatrogasci su na terenu širom grada.
Vatrogasno-spasilačka brigada Banjaluka - Foto: RTRS
Vatrogasno-spasilačka brigada BanjalukaFoto: RTRS

Vatrogasci ispumpavaju vodu iz prostorija Univerzitetskog kliničkog centra, kao i u naseljima Lauš i Borik, te u objektima oko Zapadnog tranzita.

Vjetar je oborio stablo na kolovoz u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića.

Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalno-vatrogasno spasilačke jedinice zaprimio je ukupno 15 prijava građana.

- Prijave su se odnosile na poplavljene podrume i garaže, a prijavljen je i jedan požar nakon nevremena koje je pogodilo naš grad - rekao je šef Odsjeka, Dragan Babić.

On je dodao i da je najviše prijava pristiglo iz naselja Nova varoš i Centar.

- Kada je riječ o intervenciji na gašenju požara, ekipe Vatrogasne brigade su isti stavile pod kontrolu. Najvjerovatnije je da su se zapalile elektroinstalacije, te da se vatra potom proširila na cijeli objekat. Očekujemo stabilizaciju vremenskih prilika i rješavanje svih pitanja u gradu, koja su prouzrokovana olujnim nevremenom - naglasio je Babić.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srpske ranije je najavljeno da se danas očekuju jače nepogode uz pljuskove sa grmljavinom, obilnije padavine u kratkom periodu, jak i olujni vjetar, kao i pojava grada.