latinica  ћирилица
19/08/2024 |  20:37 ⇒ 22:02 | Autor: RTRS

Dodik: Trebinje se preobražava i napreduje na dobrobit svojih građana (FOTO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se u Trebinju iz godine u godinu vidi napredak na dobrobit svih koji žive u ovom gradu.
Dodik u Trebinju - Foto: RTRS
Dodik u TrebinjuFoto: RTRS

Dodik je najavio da bi za mjesec ili dva trebalo da počne masovan otkup zemljišta za izgradnju aerodroma. Istakao je da u Trebinju treba da se izgradi još mnogo toga.

- Gradi se i nova bolnica na kojoj radovi dobro teku, a koja će biti jedna od najmodernijih u regionu, po čijem završetku će biti završen stogodišnji posao - rekao Dodik.

Kaže, da Trebinje od Preobraženja do Preobraženja dobija novi lik.

- To je lijep, ugodan lik tog grada punog ljudi dobre volje. I ako neko hoće da vidi napredak, onda neka dođe u Trebinje i vidjeće na koji način se gradi urbana sredina - rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je zahvalio svima koji su davali podršku izgradnju nove bolnice u Trebinju, kao i gradonačelniku Mirku Ćuriću na podršci tom i drugim projektima u gradu.

Dodik je večeras u Trebinju prisustvovao prazničnom večernjem u Hramu Preobraženja Gospodnjeg, nakon kojeg je uslijedila litija ulicama grada.

Foto: SRNA

Litiju je predvodio Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, a učestvovali su i Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit raško-prizrenski Teodosije i Njegovo preosveštenstvo epsikop budimaljansko-nikšićki Metodije.