latinica  ћирилица
20/08/2024 |  15:29 ⇒ 19:10 | Autor: SRNA

Dodik: Institucije Srpske i SPC imaju odličan odnos baziran na poštovanju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović razgovarali su danas sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Dimitrijem i Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom raško-prizrenskim Teodosijem.
Trebinje: Dodik sa episkopima - Foto: SRNA
Trebinje: Dodik sa episkopimaFoto: SRNA

Na sastanku, održanom u Eparhijskom domu u Trebinju, sagovornici su razgovarali o položaju Srpske pravoslavne crkve i njenoj ulozi u ovim izuzetno teškim i izazovnim vremenima po srpski narod.

Dodik je naglasio da institucije Srpske i SPC imaju odličan odnos i saradnju i da će tako i ostati, te da je taj odnos građen i baziran na poštovanju i uvažavanju.

On je naglasio da je SPC ima veoma značajnu ulogu, te da je to mjesto okupljanja i sabornosti, jer je Crkva najznačajniji dio srpskog nacionalnog identiteta.

Crkveni velikodostojnici izrazili su zahvalnost gradskim i republičkim vlastima, a posebno predsjedniku Dodiku na svi naporima koje čine za dobrobit srpskog naroda i SPC.