latinica  ћирилица
20/08/2024 |  17:18 ⇒ 17:19 | Autor: SRNA

Cvijanović čestitala mađarski Nacionalni praznik Svetog Stefana

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitku predsjedniku Mađarske Tamašu Šujoku, predsjedniku Vlade Viktoru Orbanu, kao i cjelokupnom rukovodstvu i građanima Mađarske, povodom mađarskog Nacionalnog praznika Svetog Stefana /Ištvana/, kojim se na današnji dan obilježava uspostavljanje mađarske države.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Vama, cjelokupnom rukovodstvu, kao i prijateljskom narodu Mađarske upućujem iskrene čestitke povodom Nacionalnog praznika Svetog Stefana /Ištvana/, državotvorca koji je postavio temelje mađarske suverenosti.

Čvrsto sam uvjerena da će Mađarska i u budućnosti, uprkos svim izazovima, nastaviti da jača svoju političku i ekonomsku poziciju, kao i posvećenost regionalnoj saradnji - istakla je Cvijanović u čestitki.

Uz izraze duboke zahvalnosti za visok nivo političkog razumijevanja za prilike u BiH i Republici Srpskoj, ekonomsku saradnju i realizaciju zajedničkih projekata od značaja za sve građane, naglasila je Cvijanović, čestitam Svetog Stefana, sa željom da ovaj veliki praznik uvijek obilježavaju u miru i blagostanju.