latinica  ћирилица
20/08/2024 |  15:56 ⇒ 16:42 | Autor: RTRS

Topić: Stanivuković da pokrene smjenu direktora Vodovoda

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Dragoslav Topić rekao je da direktor banjalučkog Vodovoda Aleksandar Zolak nije stručan da vrši tu funkciju zbog čega je od gradonačelnika Draška Stanivukovića zatražio da pokrene njegovu smjenu.
Dragoslav Topić - Foto: RTRS
Dragoslav TopićFoto: RTRS

Navode sa današnje Zolakove konferencije za novinare Topić ocijenio je neprimjerenim, ali i neistinitim.

Komentarišući Zolakovu izjavu da vodosnabdijevanje u Banjaluci nikada nije bilo bolje, Topić je naveo da gotovo polovina prigradskih naselja nema vodu.

- U Ljubačevu mjesec i po nema vode, kompletan kraj potkozarskih sela nema redovno snabdijevanje vodom - rekao je Topić.

Govoreći o Zolakovim izjavama "da je SNSD odgovoran za stanje vodosnabdijevanja", Topić je podsjetio da je SNSD u periodu kada su direktori iz ove stranke upravljali Vodovodom napravio dvije fabrike vode u Banjaluci.

- SNSD je ostavio Vodovod sa milionskim stanjem na računima, sa punim magacinima i skladištima upravo onih ventila koje je neko danas i juče trebao mijenjati kako bi narod imao vodu. SNSD je ostavio Vodovod sa 100 radnika manje nego što ih sada ima - rekao je Topić.