latinica  ћирилица
22/08/2024 |  11:46 ⇒ 11:49 | Autor: SRNA

Sutra počinje treći "Trebinje džez festival"

Koncertom Zorana Predina pod nazivom "Zoran pjeva Arsena" na Crkvini iznad Trebinja sutra će početi treći "Trebinje džez festival".
"Trebinje džez festival" - Foto: SRNA
"Trebinje džez festival"Foto: SRNA

Pet bendova nastupiće na pet najatraktivnijih lokacija - u amfiteatru na Crkvini, na dvije bine u starom gradu - kod "Siti paba" i ljetnog kina, u bašti hotela "Platani", te u rok baru "Andergraund", najavljeno je uz trebinjskog Kulturnog centra.

Na Festivalu, koji okuplja ljubitelje dobre muzike iz cijelog regiona, nastupiće i Dušan Petrović oktet, Nemanja Zlatarev i Ksenija Končetova kao specijalni gosti, "Sarajevo džez gerila" i "Kanda Kodža i Nebojša".

"Trebinje cez festival" organizuje se u okviru manifestacije "Trebinjsko kulturno ljeto".

Direktor Festivala Miljan Vuković rekao je da je cilj "Trebinje cez festivala", prije svega, promocija kvalitetne muzike, ali i predstavljanje Trebinja sa svim njegovim kulturnim, istorijskim, prirodnim i turističkim znamenitostima.

Treći "Trebinje džez festival" organizuje Kulturni centar Trebinje pod pokroviteljstvom grada, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Festival će trajati do utorka, 27. avgusta, a svi koncerti su besplatni i počinju u 21.00 čas.