latinica  ћирилица
22/08/2024 |  12:03 ⇒ 14:53 | Autor: TANЈUG

Trivić: Koga Dodik laže kad kaže da secesija nije njegova politika

Predsjednica Narodnog fornta Јelena Trivić upitala je koga predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik "laže kada kaže da secesija nikada nije bila njegova politika".
Јelena Trivić - Foto: RTRS
Јelena TrivićFoto: RTRS

- Koliko posebnih sjednica Narodne skupštine je održano, koliko najavljenih referenduma, koliko verbalnih vratolomija oko nezavisnosti Republike Srpske, da bi nam Dodik juče saopštio da poštuje teritorijalni integritet BiH i da secesija nikad nije bila njegova politika. Koga laže? Sebe, narod ili Amerikance?! Sebe može da laže do mile volje, ali narod ga je pročitao već odavno. Prije će biti da pokušava u svom maniru da se dodvori Amerikancima. Iz njemu dobro poznatih razloga - napisala je Trivićeva na Fejsbuku.

Ona je rekla da je "ova izjava pokazala sav kukavičluk Milorada Dodika", koji je, kako kaže, podvio rep i "puzi pred američkim ambasadorom". 

- Kao što je izvan svake pameti sa ambasadorima bilo koje zemlje voditi prekoplotarske rasprave, što je uporno činio Miliorad Dodik nanoseći tako štetu cijeloj Republici Srpskoj, još je jadnije nakon 15 godina sluđivanja naroda pričom o nezavisnosti, ponizno izjaviti da nezavisnost nikad nije bila tvoja politika i da poštuješ suverenitet i teritorijalni integritet BiH. Da RTRS i ostali režimski mediji nisu prenijeli ovu izjavu, pomislili bismo da je neko hakovao Tviter nalog Milorada Dodika - navela je Trivićeva.