latinica  ћирилица
22/08/2024 |  18:30 ⇒ 22:12 | Autor: RTRS

Cvijanović i Rajnertsen i o otvorenim pitanjima koja opterećuju odnose u BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je danas u Istočnon Sarajevu sa ambasadorom Kraljevine Norveške Olavom Rajnertsenom.
Željka Cvijanović i Olav Rajnertsen - Foto: RTRS
Željka Cvijanović i Olav RajnertsenFoto: RTRS

U okviru oproštajne posjete ambasadora Rajnertsena, sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim ekonomskim i političkim temama, otvorenim pitanjima koja opterećuju odnose unutar BiH, te procesu evropskih integracija.

Tokom sastanka, srpski član Predsjedništva izrazila je zahvalnost Kraljevini Norveške na angažmanu i podršci reformskim procesima i institucijama na svim nivoima vlasti, iskazavši spremnost za jačanje saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Ovom prilikom, Cvijanović je naglasila opredijeljenost institucija Republike Srpske evropskom putu, te ukazala da je dosljedno poštovanje Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH i dijalog izabranih političkih predstavnika svih naroda od suštinskog značaja za dugoročnu stabilnost i funkcionalnost BiH.

Srpski član Predsjedništva
Cvijanović zahvalila je tokom razgovora, ambasadoru Rajnertsenu na dobroj saradnji u proteklom mandatu i poželjela sreću i uspjeh na ličnom i profesionalnom planu.