latinica  ћирилица
23/08/2024 |  11:51 ⇒ 11:52 | Autor: SRNA

Na graničnim prelazima uhapšeno osam lica

Pripadnici Granične policije BiH u proteklih sedam dana su na više graničnih prelaza otkrili i priveli osam lica za kojima tragaju sudovi i policija.
Granična policija BiH (Foto: Granična policija BiH) -
Granična policija BiH (Foto: Granična policija BiH)

Na Graničnom prelazu Vardište utorak, 20. augusta, uhapšen je državljanin Srbije čiji su inicijali F.S. /45/, nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske za njim raspisalo potragu zbog krivičnog djela teška krađa.

Uhapšeni je predat službenicima MUP-a Srpske, saopšteno je iz Granične policije.

Istog dana, pripadnici Јedinice granične policije Zvornik uhapsili su ženu čiji su inicijali M.D. /63/ za kojom je MUP Srpske raspisao potragu zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave.

Žena, koja je državljanin BiH, kontrolisana je na izlasku iz BiH na prelazu Šepak i ona je predata službenicima MUP-a Srpske.

Pripadnici Јedinice Granične policije Brčko su 20. avgusta predali državljanina Slovenije čiji su inicijali M.Š. /33/ službenicima Policije Brčko distrikta, nakon što je utvrđeno da je za njim raspisana potraga zbog krivičnog djela prevara.

Istog dana, na prelazu Gradiška pri izlasku iz BiH uhapšen je državljanin BiH čiji su inicijali S.D. /25/ zbog krivičnog djela teška krađa, nakon čega je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Na prelazu Orašje prilikom izlaska iz BiH tog dana uhapšen je i državljanin BiH čiji su inicijali M.O. /56/ nakon što je utvrđeno da ga potražuje Opštinski u Orašju zbog krivičnog djela krađa.

Granični policija Aerodroma Sarajevo u ponedjeljak, 19. avgusta, na letu iz Beča uhapsili su državljanina BiH čiji su inicijali D.P. /41/, nakon što je ustanovljeno da ga Osnovni sud u Bijeljini potražuje zbog krivičnog djela omogućavanje uživanja droga.

Pripadnici Јedinice granične policije Zvornik uhapsili su u nedjelju, 18. avgusta, državljanina BiH i Srbije čiji su inicijali S.Đ. /38/ jer je utvrđeno da ga Osnovni sud u Bijeljini potražuje zbog krivičnog djela razbojništvo.

Na prelazu Brod, u petak, 16. avgusta, uhapšen je državljanin BiH čiji su inicijali A.H. /32/ za kojim je Opštinski sud u Zenici raspisao potragu zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti.

On je nakon toga predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.