latinica  ћирилица
23/08/2024 |  13:06 ⇒ 20:01 | Autor: TANЈUG

U Sanskom Mostu održana komemoracijama žrtvama trostrukog ubistva (FOTO/VIDEO)

U prepunoj sali gradskog bioskopa u Sanskom Mostu danas je održana komemoracija trima žrtvama ubistva u zgradi Gimnazije.
Komemoracija u Sanskom Mostu - Foto: Ustupljena fotografija
Komemoracija u Sanskom MostuFoto: Ustupljena fotografija

Ubijeni su direktor škole Nijaz Halilović, sekretarica Nisveta Kljunić i profesorka engleskog jezika Gordana Midžan.

Istaknuto je da ovaj zločin možda ima korijen u psihičkoj bolesti, ali da nema opravdanje. Naglašeno je da su žrtve bile važne za društvo.

Direktor Mješovite srednje škole, koja dijeli zgradu sa Gimnazijom, Asmir DŽafić kazao je da su u velikoj boli zbog zločina koji se u školi odvio tako brzo.

- Dok smo se okrenuli, njih troje više nije bilo - rekao je DŽafić.

Komemoracija u Sanskom Mostu (Ustupljena fotografija )

Emotivno obraćanje imala je učenica četvrtog razreda Gimnazije, koja je govorila o profesorki engleskog jezika Gordani Midžan i o tome šta ih je sve naučila i kako ih je inspirisala.

- Bila je osoba koja je svoj dom pronašla u učionici... Imala sam priliku da upoznam brojne ljude koji se bave različitim zanimanjima, ali nikada nisam vidjela da neko radi svoj posao s posvećenošću kao ona. Bila je zaljubljena u plemenitu ulogu svog zanimanja... - rekla je učenica.

Sekretarica Nisveta Kljunić sahranjena je danas, a direktoru i profesoru Nijazu Haliloviću, sutra u 13 časova, preneli su federalni mediji.