latinica  ћирилица
23/08/2024 |  14:34 ⇒ 18:18 | Autor: RTRS

"Inovacioni centar doprinijeće razvoju zdravstva u Srpskoj" (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je u Palati Republike sa predstavnicima Šangajskog univerziteta za medicinu i zdravstvene nauke, povodom otvaranja Inovacionog centra za međunarodni transfer tehnologija u biomedicini na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.
Dodik sa kineskom delegacijom - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Dodik sa kineskom delegacijomFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Dodik je izrazio zadovoljstvo što će otvaranjem ovog centra biti uspostavljen moderan zdravstveni sistem u Srpskoj koji će biti od regionalne važnosti i ići u korak sa savremenim dostignućima iz oblasti medicinske robotike i tehnologije.

Predstavnici Šangajskog univerziteta za medicinu i zdravstvene nauke su zahvalili predsjedniku Srpske na prijemu i podršci, naglasivši da je otvaranje Inovacionog centra još jedan dokaz uspješne saradnje ova dva univerziteta.

Dodik sa kineskom delegacijom (Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja)

Dodik je izrazio uvjerenje da će ovaj centar doprinijeti razvoju zdravstva u Srpskoj, istakavši da će uvijek biti podrška kada su u pitanji projekti iz oblasti visokog obrazovanja.

Sastanku su prisustvovali i ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir, rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin i dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Ranko Škrbić.