latinica  ћирилица
23/08/2024 |  15:06 ⇒ 16:26 | Autor: RTRS

Pogledajte šta piše u potvrđenoj optužnici protiv Milana Miličevića

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala 16. avgusta podiglo protiv Milana Miličevića, načelnika Opštine Teslić zbog krivičnog djela Trgovina uticajem i Nikole Stokića, načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Opštine Teslić zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.
Okružni sud Banjaluka - Foto: RTRS
Okružni sud BanjalukaFoto: RTRS

Optužnica je podignuta zbog postupaka koji se odnose na privođenje zemljišta trajnoj namjeni i izdavanje upotrebne dozvole za izgrađeni stambeno poslovni objekat vlasnika i investitora A.S.

Na sajtu Republičkog javnog tužilaštva se objašnjava da je optužnicom predviđeno da sud Milanu Miličeviću i Nikoli Stokiću izrekne mjeru bezbjednosti, zabranu vršenja poziva djelatnosti ili dužnost u trajanju od pet godina, Milanu Miličeviću zabranu vršenja dužnosti načelnika opštine ili grada, a Nikoli Stokiću zabranu vršenja dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje ili načelnika nekog drugog organa jedinice lokalne samouprave.

Zabrane su zatražene, jer su, navodi Tužilaštvo, zloupotrijebili svoj poziv, djelatnost i dužnost, za izvršenje krivičnog djela, a postoji opasnost da će obavljanjem navedenih poziva, djelatnosti i dužnosti ponovo izvršiti krivično djelo.

Kompletnu optužnicu pročitajte OVDЈE.