latinica  ћирилица
27/08/2024 |  16:47 ⇒ 16:49 | Autor: TANЈUG

Јakov Milatović nosilac izborne liste "Za bolju Podgoricu"

U Podgorici je danas predstavljena izborna lista "Za bolju Podgoricu - Јakov Milatović", a šef države, koji je i nosilac liste na predstojećim izborima u Glavnom gradu, poručio je da će rezultati tih izbora i pobjeda njegove liste "zaustaviti politički cirkus".
Јakov Milatović (Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović) -
Јakov Milatović (Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović)

Milatović je rekao da je izabrao da ne okreće glavu pred lošim praksama, bilo da su na lokalnom ili državnom nivou.

- Biram da se borim za bolju Crnu Goru i Podgoricu. Donio sam odluku da se uključim u podgoričke izbore i da stanem ispred ljudi kojima vjerujem - rekao je Milatović.

Tvrdi da je vlasti bila namera da mu nametnu slikavanje sa ambasadorima, putovanja po svijetu i potpisivanja nakaradnih zakona.

- Ne razumiju da je meni važnija Stara Varoš gdje sam rođen, Zabjelo gdje sam odrastao i Stari aerodrom gdje mi i dan danas žive roditelji od Singapura i Sen Tropea - rekao je Milatović.

Milatović smatra da se iza svega krije strah od njegovog uključivanja u podgoričke izbore.

- Hajde da se okupimo za nešto, za bolje vrtiće, užinu u školama, bolji javni prevoz, normalan život, male privrednike i za bolju Podgoricu - rekao je.

Lider Građanskog pokreta Dritan Abazović kazao je da je Milatović donio hrabru odluku da bude pokrovitelj ove liste i stavi svoje ime i prezime.

- Do sad je svoj posao obavljao bez greške. Građani ne žele diletante koji nemaju nikakvu državničku nit, oni žele odgovornu vlast. Trenutna vlast je mnogo neozbiljna i neodgovorna - naveo je Abazović.