latinica  ћирилица
27/08/2024 |  22:49 ⇒ 23:00 | Autor: RTRS

Pale: Uručena priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima

U Palama je večeras održana svečana akademija povodom Dana i krsne slave opštine - Uspenja Presvete Bogorodice, na kojoj su uručena priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima.
Gospojinske svečanosti - Foto: RTRS
Gospojinske svečanostiFoto: RTRS

Da Vlada Republike Srpske u kontinuitetu ulaže u razvoj Pala pokazuju započeti kapitalni projekti u prošloj godini koji su u potpunosti finansirani sredstvima Vlade. Zahvaljujući višemilionskim projektima, Pale su danas sredina u kojoj se traži stambena jedinica više.

Načelnik opštine Boško Јugović rekao je da su na svečanoj akademiji rezimirani rezultati u prethodnoj godini.

- Ima mnogo projekata koje smo počeli i realizovali. U toku je izgradnja objekta Policijske uprave Istočno Sarajevo, Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport i ta dva objekta koštaće više od 17 miliona KM što će finansirati Vlada Republike Srpske - rekao je Јugović.

Na svečanoj akademiji dodijeljene su pojedinačne i kolektivne nagrade, a najveće priznanje opštine pripada Mitropoliji dabrobosanskoj i njegovoj svetosti mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu. Zahvaljujući naporima Mitropolije, Pale su dobile Saborni hram Svetog Arhangela Gavrila koji okuplja nikada veći broj vjernika na jednom mjestu.

Sutra će liturgija biti služena u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice nakon čega će uslijediti litija i polaganje vijenaca na centralno spomen-obilježje poginulim borcima.

Za građane Pala opštinske vlasti upriličiće utakmicu između košarkaškog kluba Јahorina i beogradske Crvene Zvezde.