latinica  ћирилица
28/08/2024 |  08:49 ⇒ 09:24 | Autor: RTRS

Pretresi i hapšenja na Sokocu zbog droge

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Istočno Sarajevo, juče su na području Sokoca lišili slobode A.M. N.R. i N.R. iz Sokoca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske) -
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske)

- U ovim aktivnostima izvršeni su pretresi lokacija koje koriste lica lišena slobode i tom prilikom je pronađen je i privremeno oduzet novac u iznosu od 8.200 evra, PVC folija sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom i svojstvima asocira na opojnu drogu "marihuanu" ukupne bruto mase 174 grama, falsifikovana lična dokumenta zemalja Evropske unije, mobilni telefoni, vatreno oružje - pištolj, sim kartice, falsifikovanakao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku - navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

Osumnjičena lica su po okončanju kriminalističke obrade, uz saglasnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo pod čijim nadzorom su i vršene ove aktivnosti, pušteni na slobodu.

Protiv ovih lica biće podneseni i izvještaji za krivično djelo "neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga", "falsifikovanje isprave" i "nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija".