latinica  ћирилица
28/08/2024 |  09:07 ⇒ 09:22 | Autor: RTRS

Sarajevo ponovo zabranilo Vulinu prelet

Potpredsjedniku Vlade Srbije Aleksandru Vulinu vlasti u BiH ponovo nisu dale dozvolu za prelet, kako bi danas posjetio Srbe na Palama i sa njima obilježio slavu ove opštine Veliku Gospojinu, saopšteno je iz Vlade Srbije.
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara, na čijem je čelu Elmedin Konaković, još jednom nije dalo dozvolu za prelet srpskom potpredsjedniku vlade Aleksandru Vulinu, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je Vulin na poziv Srba sa Pala trebalo da kao kum slave prisustvuje svečanoj liturgiji i lomljenju slavskog kolača povodom proslave Velike Gospojine, kao i da na Trgu Republike Srpske položi cveće u ime Srbije i pokloni se sjenima poginulih srpskih boraca koji su stradali tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata devedesetih godina.

Iako su kabinet potpredsjednika Vlade Srbije, Ministarstvo spoljnih poslova i Ambasada Srbije uredno i na vrijeme dostavili sve potrebne informacije i prateću dokumentaciju, čak i naveli svrhu posjete, vlasti u Sarajevu svojim ćutanjem i neodgovaranjem nisu dale saglasnost za prelet, piše u saopštenju.

- Od naše ambasade na vrijeme su ispoštovane sve procedure koje se u diplomatiji nalažu i uprkos tome vlasti u Federaciji nisu odgovorile na zahtjev - navedeno je u saopštenju.