latinica  ћирилица
28/08/2024 |  11:37 | Autor: RTRS

Protiv vozača D.Š. biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka

Protiv vozača čiji su inicijali D.Š. iz Banjaluke, koji je upravljao automobilom "tuareg", biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske) -
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske)

U ovom automobilu na mjestu suvozača nalazio se premijer Republike Srpske Radovan Višković.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila juče oko 15.30 časova, na magistralnom putu Vlasenica – Kladanj, u mjestu Tišča, opština Šekovići, tri lica, među kojima i premijer Višković, su lakše povrijeđena.

Policijski službenici Policijske stanice Šekovići su izvršili uviđaj saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali automobili "tuareg" i "golf".

Vozilom "golf" upravljalo je lice čiji su inicijali F.Ј. sa kojim je na mjestu suvozača bilo lice inicijala M.P, oba iz Brčkog.

U Bolnici Zvornik dežurni doktor je Viškoviću i licima koja su se nalazila u vozilu "golf", konstatovao da su lakše povrijeđeni.

Vozačima koji su podvrgnuti testiranju, nije utvrđeno prisustvo alkohola i opojnih droga ili psihaoaktivnih supstanci u organizmu.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Područna kancelarija Vlasenica, koji se izjasnio da u navedenoj saobraćajnoj nezgodi nema elemenata krivičnog djela i da se radi o prekršaju.

Protiv lica D.Š. biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.