latinica  ћирилица
28/08/2024 |  12:46 ⇒ 13:27 | Autor: RTRS

Selak: Srbe osuđuju zbog pjesama, a tolerišu neoustaštvo

Nakon što je opštinski sud u Zadru osudio dvojicu članova pjevačke grupe Јandrino jato i to zbog pjevanja rodoljubivih pjesama koje nikoga ne vrijeđaju, predsjednik SPS-a Goran Selak izjavio je da hrvatske vlasti Srbe osuđuju zbog pjesama dok u njihovom dvorištu cvjeta neoustaštvo.
Goran Selak - Foto: Ustupljena fotografija
Goran SelakFoto: Ustupljena fotografija

Članove Јandrinog jata je prekršajni sud osudio na novčane kazne zbog pjevanja pjesama “Јovan Dalmatinac” i "Marširala kralja Petra garda" u Mrkonjić Gradu 2022. godine.

- Tekstovi ovih pjesama ne vrijeđaju osjećanja ni jedne nacije, već proslavljaju srpski narod i njegove junake. Hrvatske vlasti odavno žmire dok im cvjeta ustaštvo širom zemlje i dok se u Imotskom sve crni od ustaške koreografije i perfosrmansa. Pružamo apsolutnu podršku grupi Јandrino jato i prvom prilikom ću otići na njihov nastup. To su ljudi koji čuvaju kulturu i istoriju svog naroda i Krajine - poručio je Selak.

Podsjećamo, iz suda u Zadru saopšteno je da pjesme ovakvog sadržaja kod građana izazivaju nemir, posebno kod građana koji su bili direktno izloženi ratnim stradanjima, razaranjima i patnji, te se ovakvim ponašanjem remeti suživot hrvatskih građana RH i građana srpske nacionalnosti.