latinica  ћирилица
28/08/2024 |  15:38 ⇒ 15:46 | Autor: RTRS

Lukić: Iza namjere Tužilaštva stoji politika a ne pravo (VIDEO)

V.d. direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić rekao je, nakon ročišta u Sudu BiH, da je meta Tužilaštva predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji uživa najveću podršku naroda, te da su tužioci ušli nespremni u proces jer je vidljivo da iza njihove namjere stoji politika a ne pravo.
Miloš Lukić - Foto: RTRS
Miloš LukićFoto: RTRS

- Da je postojao uživo prenos građani bi mogli da vide ono što je interes javnosti. U sudnici imamo pravnu i političku stranu. Pravna strana je ova na kojoj mi sjedimo, to su naši advokati. Sa druge strane smo imali tužilački tim koji nije dorastao zadatku - rekao je Lukić i dodao da je tužilac postavljao potpuno ista pitanja svjedoku koja su prethodno postavljena od strane advokata Bubića.

Ističe  da je danas razotkriveno da iza namjere Tužilaštva stoji politika koja je usmjerena protiv Republike Srpske, protiv predsjednika Republike Srpske koji po Ustavu oličava nacionalno i narodno jedinstvo.

- Očigledno da to nekome smeta. U drugom segmentu lično protiv Milorada Dodika kao nosioca najveće podrške naroda - istakao je Lukić.

On je rekao da će predložiti da tim odbrane Tužilaštvu ispostavi račun na kraju ovog procesa.

- S obzirom na sve pravne lekcije koje su im očitali u ovom predmetu, koje nisu male i koje sigurno u pravnoj praksi sigurno mnogo koštaju - zaključio je Lukić.