latinica  ћирилица
29/08/2024 |  10:07 ⇒ 13:40 | Autor: RTRS

Pritvor za tri lica osumnjičena za zloupotrebu položaja u Šumama Srpske

Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor licima G.S, B.S. i G.Ј. zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja.
Okružni sud Istočno Sarajevo - Foto: RTRS
Okružni sud Istočno SarajevoFoto: RTRS

Iz Okružnog suda saopšteno je da je protiv ovog rješenja dozvoljena žalba u roku od 24 časa.

Prethodno je u Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu ispitano pet lica osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja 2020. godine, a za tri lica podnesen je prijedlog za određivanje pritvora.

Po naredbi Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, u ponedjeljak, 26. avgusta, vršeni su pretresi na više lokacija na području opština Sokolac, Han Pijesak, Rogatica i Višegrad, a uhapšena su četiri lica, čiji su inicijali G.S, L.M, G.Ј. i Č.L, dok se direktor Šumskog gazdinstva "Romanija" Strahinja Bašević predao naredni dan Okružnom javnom tužilaštvu.

Pretresi su vršeni u okviru istrage Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu koja se odnosi na nezakonita postupanja odgovornih lica u preduzeću Šume Republike Srpske i šumskih gazdinstva "Romanija" sa Sokoca, "Sjemeć" iz Rogatice, "Visočnik" sa Han Pijeska i "Panos" iz Višegrada.

Osumnjičena lica se terete da su tokom 2020. godine iskoristili svoj službeni položaj i ovlaštenja i tom prilikom nanijela štetu budžetu Republike Srpske, saopšteno je juče iz Okružnog javnog tužilaštva.