latinica  ћирилица
29/08/2024 |  10:35 ⇒ 14:03 | Autor: RTRS

Nakon sukoba navijača u Banjaluci, više lica lišeno slobode

Noć pred revanš meč za plasman u Ligu Evrope, na banjalučkim ulicama zabilježeno je više sukoba navijača banjalučkog Borca i mađarskog Ferencvaroša. Uhapšeno je više lica, a tri su zadobila tjelesne povrede, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske) -
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske)

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da policijski službenici ove uprave, pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javniog tužilaštva Banjaluka, preduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela nasilničko ponašanje i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i da je više lica lišeno slobode.

- Naime, noćas oko 00.00 časova u ulici Kralja Petra Petra Karađorđevića i u ugostiteljskom objektu u Banjaluci, više nepoznatih lica fizički je napalo navijače fudbalskog kluba Ferencvaroš iz Mađarske i tom prilikom su, prema za sada raspoloživim informacijama, tri lica zadobila tjelesne povrede, a nastala su i oštećenja u ugostiteljskom objektu. Takođe, u Omladinskoj ulici u Banjaluci, od strane nepoznatih lica upotrebom fizičke snage i podesnih predmeta oštećen je autobus - navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

Kako se u saopštenju dodaje, povrijeđenim licima je ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Policijska uprava Banjaluka, u saradnji sa drugim organizacionim jedinicama MUP-a, preduzima planske mjere i radnje na obezbjeđenju fudbalske utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope, koja se igra danas od 21.00 čas na Gradskom stadionu u Banjaluci, između Borca i Ferencavroša.

- Shodno navedenom danas od 18.00 časova na snazi je mjera zabrane točenja alkohola u ugostiteljskim objektima u neposrednoj blizini Gradskog stadiona - dodaje se u saopštenju.

Iz MUP-a Srpske apeluju na građane i na sve one koji planiraju da prisustvuju navedenom sportskom događaju, da odgovornim i dostojanstvenim ponašanjem, doprinesu da događaj protekne mirno i bez indicenata, te napominju da će svako nezakonito postupanje biti sankcionisano.