latinica  ћирилица
29/08/2024 |  11:09 ⇒ 13:39 | Autor: RTRS

Šulić: Srpska nastavlja sa gradnjom turističke infrastrukture

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je za RTRS da Republika Srpska nastavlja sa gradnjom i ulaganjem u turističku infrastrukturu.
Denis Šulić (Foto: instagram.com/denis.sulic) -
Denis Šulić (Foto: instagram.com/denis.sulic)

- Nakon značajnih ulaganja u Olimpijski centar Јahorina, Vlada Srpske, zajedno sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom dali su podršku projektu "Igrišta" - navodi Šulić.

Dodaje, da su postojali određeni problemi u realizaciji, koji su prevaziđeni.

- Zato danas otvaramo ski-centar "Igrišta", koji je prepun ljetnih sadržaja, čime želimo da pokažemo da naše planine žive i tokom ljeta - dodaje Šulić.

Navodi, da postoji zainteresovanost stranih investitora za ulaganja u Srpsku.

Kada je riječ o značaju proširenja ski-centara, Šulić navodi da to samim tim znači i više turista, kao i proširenje kapaciteta.

- To govori da imamo popularna turistička mjesta, a "Igrišta", su samo još jedan od mnogobrojnih uspješnih projekata - dodaje Šulić.

Direktor Olimpijskog centra Јahorina, Dejan Ljevnaić istakao je da je ovo značajan projekat, ne samo za razvoj turizma i privrede, nego i za razvoj čitavog tog kraja Republike Srpske.

Otvaranje ovog ski-centra je od posebnog značaja, jer će "Igrišta" prvi put biti u funkciji poslije 40 godina, a predstavlja i početak nove faze u razvoju turizma u ovom dijelu Republike Srpske, s obzirom na to da je ovaj ski-centar, smješten u blizini Vlasenice, ima ogroman značaj za lokalnu zajednicu i cijelu Republiku Srpsku.

Svi sadržaji su na dan otvaranja besplatni.