latinica  ћирилица
29/08/2024 |  16:37 | Autor: RTRS

Dodik: Izvor sveg zla u BiH je antisrpska i antidejtonska politika Bošnjaka

Zbog Izetbegovića i SDA cijela BiH je u živom blatu i niko više to ne može da iščupa. Privatizovali su svaku instituciju i sada njihovi nekadašnji kadrovi pokušavaju isto to da naprave. SDA je zlo koje nikada nije dozvolilo da BiH bude normalna zajednica, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Milorad Dodik (Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg) -
Milorad Dodik (Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg)

- Zatrovali su sve svojom mržnjom protiv Srba i Republike Srpske. Njegovo likovanje nad činjenicom da se neki američki ambasador obračunava sa srpskim narodom i vrši pritisak kako bi posljedice osjetili i obični ljudi je sramno i ispod svakog nivoa je komentarisati takvu osobu - napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Navodi da Bošnjaci nikada nisu krili šta žele i da je njihov glavni cilj da uz podršku stranaca oduzmu sva prava Srbima i Hrvatima.

- Podmetnuli su Hrvatima Komšića i imali su isti plan i za Srbe, jer ako ćemo gledati poltronstvo i spremnost opozicije u Srpskoj da podilazi Bošnjacima i strancima, između njih i Komšića nema nikakve razlike. Bakir nije krio ni da ima prijatelje u islamskom svijetu koji čekaju prave okolnosti da omoguće Bošnjacima da ostvare program iz Islamske deklaracije. Prijetio je i zveckao oružjem i sve to uz odobravanje stranaca. Za veći dio stranaca borba za dosljedno poštovanje Dejtonskog sporazuma za koje se Srpska zalaže bilo je opasnije od njegove zapaljive ratnohuškačke retorike - rekao je Dodik.

Nije im smetalo, kaže Dodik,  ni kada je Izetbegović javno izjavio da su za BiH problem i građani koji glasaju za Milorada Dodika i da treba i njih sankcionisati i cijelu Republiku Srpsku disciplinovati. Te riječi i tu politiku Izetbegovića danas realizuje sadašnja američka administracija.

- Na kraju su i Amerikanci shvatili da je Izetbegović postao problem i za njih pa su postavili rasklimanu "trojku" kako bi lakše uticali na prilike i odnose u BiH. I sada imamo isti haos i istu krizu, a SDA i dalje aktivno doprinosi podizanju tenzija. Sav taj haos vidi se u Federaciji i nikada nismo dozvolili da se prelije u Republiku Srpsku - rekao je Dodik.

Poručio je da je Srpska stabilna i uredno funkcioniše uprkos svim pritiscima i bošnjačkom nastojanju da sve ovo vrijeme radi protiv Srba i podvaljuje razne laži.

- Za Republiku Srpsku, "trojka" i SDA su ista stvar. Učinili su da BiH za nas ostane nemoguća i nepodnošljiva. Izvor svih problema i sveg zla u BiH je antisrpska i antidejtonska politika koju zagovaraju Bošnjaci, a koju jedan dio Zapada podržava. Ta priča se ne može i neće održati jer ne odražava realnost ovog područja. BiH može opstati samo kao zajednica Srba, Hrvata i Bošnjaka, koja je sastavljena od Srpske i Federacije, i nikako drugačije - poručio je Dodik.