latinica  ћирилица
29/08/2024 |  15:31 ⇒ 17:40 | Autor: RTRS

Sokolac: Skup podrške direktoru Šumskog gazdinstva Strahinji Baševiću (VIDEO)

U organizaciji radnika Šumskog gazdinstva "Romanija", na Sokocu je održan skup podrške direktoru Šumskog gazdinstva Sokolac Strahinji Baševiću kome je Sud u Istočnom Sarajevu odredio jednomjesečni pritvor. Bašević se sumnjiči za zloupotrebu položaja. Međutim, tako ne misle radnici kojima je Bašević direktor. Sa skupa podrške poručuju da postoji sumnja da je riječ o montiranom političkom procesu.
Šumsko gazdinstvo "Romanija" Sokolac - Foto: SRNA
Šumsko gazdinstvo "Romanija" SokolacFoto: SRNA

Više stotina radnika Šumarstva Sokolac i stanovnika opštine okupilo se na trgu ispred upravne zgrade Šumskog gazdinstva "Romanija" kako bi izrazili negodovanje zbog određivanja pritvora direktoru Šumskog gazdinstva Sokolac Strahinji Baševiću.

Iako je Šumsko gazdinstvo Sokolac firma koja je pozitivno poslovala, direktor Strahinja Bašević koji je i narodni poslanik, i kandidat za načelnika Sokoca na predstojećim izborima, sumnju povećava i izbor termina sprovođenja istrage i samog procesa koji predstoji u narednom periodu. Baševiću je određen pritvor od mjesec danas upravo u periodu u kojem bi trebalo da učestvuje u izbornoj kampanji. Njegove stranačke kolege sumnjaju da se tako želi uticati na izborni rezultat SNSD-a u ovoj opštini.

- Nadamo se da će se Tužilaštvo oglasiti i da će uraditi nezavisnu istragu od svega toga i obavijestiti javnost kako je procurila informacija iz istrage i ko iznosi informacije o radu Tužilaštava, sudova i agencija u BiH i Republici Srpskoj - rekao je Đorđe Radić, šef kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Pale.

Sa skupa podrške je poručeno da ukoliko se Strahinja Bašević ne pusti na slobodu da će se skup podrške omasoviti učešćem radnika iz srodnih preduzeća.