latinica  ћирилица
29/08/2024 |  17:01 ⇒ 18:24 | Autor: RTRS

Otvoren Ski-centar "Igrišta" kod Vlasenice; Dodik poručio: Ovo nije mjesto na kojem ćemo stati (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je Ski-centar "Igrišta" i poručio da će se nastaviti sa ulaganjima u ovaj turistički kompleks. U rekonstrukciju ski-centra uloženo je 36 miliona maraka. Vlada Srpske će i u narednom periodu nastaviti sa ulaganjem u ovaj turistički kompleks.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je istakao da se odavde kreće dalje i da ovo nije mjesto na kojem će stati.

- Biće veoma zanimljivo kada budemo gledali kako se grade vikend naselja. Znamo da za to ima zainteresovanih, ali niko nije htio ništa ovdje da uradi dok se nije napravila putna komunikacija na ovaj način jer je ovo žila kucavica čitavog ovog centra. Da ovoga nema ne bi bilo ničega što će uslijediti - rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da razumije šta znači privredni objekat i da zna da može da bude embrion razvoja mnogih djelatnosti.

- Tačno je da u politici postoje ljudi koji su samo jaki na riječima, ali postoje i oni koji hoće da ostave nešto u svom životu i onda se mjere po tome šta ostave iza sebe. Pored rekonstrukcije puteva koje ovdje radimo i svega što smo ulagali u Vlasenicu i sve okolne opštine moramo da nastavimo dalje - naveo je Dodik.

Dodik je obišao radove koji se izvode u okviru Ski-centra "Igrišta" kod Vlasenice.

Riječ je o lokaciji na kojoj je gradi vještačko jezero kapaciteta 30.000 metara kubnih.

Zajedno sa predsjednikom Republike bili su i premijer Srpske Radovan Višković, ministar trgovine i turizma Denis Šulić, ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović, direktor Olimpijskog centra "Јahorina" Dejan Ljevnaić, predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Nedeljko Elek i načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Kraljević je Dodiku uručio ikonu Svetog Georgija koja je i njegova krsna slava, te umjetnički rad na kojem je panorama Vlasenice ministru Šuliću.