latinica  ћирилица
29/08/2024 |  19:38 ⇒ 23:34 | Autor: RTRS

M. Grad: Obilježeno 50 godina rada Dječijeg vrtića "Milja Đukanović" (VIDEO)

U Mrkonjić Gradu obilježeno je 50 godina rada Dječijeg vrtića "Milja Đukanović", jedne od nekadašnjih prvih predškolskih ustanova u Krajini.
Obilježeno 50 godina rada Dječijeg vrtića "Milja Đukanović" - Foto: RTRS
Obilježeno 50 godina rada Dječijeg vrtića "Milja Đukanović"Foto: RTRS

Obilježavanju je prisustvovala ministaraka prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić.

U proteklih pedeset godina, kroz ovu predškolsku ustanovu prošlo je više hiljada mališana, od kojih su mnogi postali uspješni akademski građani i naučni radnici.

Direktor vrtića Aleksandra Ronjić rekla je da se ova ustanova sastoji od četiri objekta, da su dva u ruralnim sredinama, a ukupan kapacitet je 286 djece.

- Opština Mrkonjić Grad ovih proteklih 50 godina mnogo toga je uložila u izgradnju vrtića i obuku kadra koji vodi brigu o našim najmlađim sugrađanima - rekao je Dragan Vođević načalnik opštine.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić izjavila je da je urađen ogroman posao za mlade naraštaje koji prolaze i koji su prošli kroz ovu predškolsku ustanovu.

- Ono što mogu da kažem da je Ministarstvo prosvjete i kultre veoma posvećeno upravo predškolskom vaspitanju i obrazovanju jer je to jedan temelj obrazovnog sitema. I preporuke i praksa svih zemalja je da vaspitaenje i obrazovanje kreće od vrtićkih godina - dodala je ona.