latinica  ћирилица
30/08/2024 |  15:31 ⇒ 15:34 | Autor: SRNA

U Višegradu počeo 16. sajam meda

U Višegradu je danas počeo 16. Međunarodni sajam meda i pčelarske opreme, koji je okupio oko 30 izlagača iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Crne Gore i BiH.
Sajam meda u Višegradu - Foto: SRNA
Sajam meda u VišegraduFoto: SRNA

Predsjednik Udruženja pčelara Višegrad Aleksandar Masal rekao je da je postavka Sajma izložena na Mostu Mehmed-paše Sokolovića.

Prema njegovim riječima, u okviru Sajma, u 18.00 časova, u bioskopu "Doli Bel" u Andrićgradu biće održano i predavanje za pčelare o temi uzgoja matica, o čemu će govoriti poznati pčelar iz Slovenije Stane Plut.

Drugog dana, postavka Sajma biće izložena na višegradskoj ćupriji od 8.00 časova, dok je svečano otvaranje zakazano za 11.00 časova.

U okviru svečanog otvaranja biće upriličen kulturni program, a organizatori će zaslužnim pojedincima dodijeliti i zahvalnice.

Najavljeno je da će Sajam otvoriti načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, a prisustvovaće i predsjednik Udruženja pčelara Republike Srpske Damir Barašanin i predsjednik Udruženja pčelara Višegrad Aleksandar Masal.

Istog dana, u 13.00 u Andrićgradu biće održano predavanje "Tehnologija pčelarenja i zaštita od varoe bez upotrebe sintetičkih akaricida", o čemu će govoriti Vlado Auguštin.

Druženje pčelara predviđeno je od 15.00 časova u hotelu "Višegrad", a potom i zatvaranje Sajma.

Pokrovitelj Sajma je opština Višegrad.