latinica  ћирилица
20/09/2024 |  12:16 ⇒ 13:25 | Autor: SRNA

Amidžić: Ko je poslao neusaglašeni Plan rasta neka odgovara

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Srđan Amidžić izjavio je da odgovornost za slanje EU neusaglašenog Plana rasta BiH treba da snosi onaj ko je to učinio.
Srđan Amidžić - Foto: RTRS
Srđan AmidžićFoto: RTRS

Konstatujući da se ne može reći da je nešto usaglašeno ako nije, Amidžić je izjavio novinarima da nikome nije u interesu da se mehanizam koordinacije narušava na bilo koji način.

- To nekada pokazuje da je BiH zemlja privida, dovodite u zabludu ozbiljne institucije kao što je Evropska komisija - rekao je Amidžić.

Upitan o kritici revizora da je neopravdano povećavan iznos u budžetu BiH za kupovinu zgrade UIO u Banjaluci, Amidžić je objasnio da to nije pitanje za ovo ministarstvo, već Parlamentarnu skupštinu BiH koja usvaja budžet.

- Što se tiče samog budžeta, svako u parlamentu može da iznese svoj stav. Mi u Ministarstvu ne sprovodimo javnu nabavku niti se tim stvarima bavimo - rekao je Amidžić i poručio da smatra da je potrebno riješiti smještaj centralne kancelarije i regionalnog centra UIO u Banjaluci.

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara osvrnuo se i na spor sa slovenačkim preduzećem "Vijadukt", objasnivši da će nakon potpisivanja sporazuma o priznanju arbitraže i finalizovanja obaveza svake od strane potpisnica doći i do sprovođenja sporazuma.