latinica  ћирилица
20/09/2024 |  20:01 ⇒ 20:06 | Autor: SRNA

Klokić: Dani Srpske u Srbiji šalju poruku jedinstva srpskog naroda

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić izjavio je da manifestacija Dani Srpske u Srbiji šalje poruku jedinstva srpskog naroda koje nikada nije bilo potrebnije nego što je danas.
Zlatan Klokić -
Zlatan Klokić

- Mislim da to jedinstvo nije nikada bilo potrebnije nego što je to danas. Treba da budemo jedinstveni danas kada se ne samo region, nego i Evropa i čitav svijet nalaze pred izazovima - rekao je Klokić u Narodnom pozorištu u Beogradu gdje će večeras biti svečano otvoreni Dani Srpske u Srbiji.

Klokić je izrazio zadovoljstvo što večeras u Beogradu, po 12. put, tradicionalno počinje predstavljanje Republike Srpske u Srbiji.

- Obići ćemo sve gradove od Subotice, pa do Niša i Vranja, i predstaviti Republiku Srpsku u najboljem svjetlu - njene potencijale i ekonomske i turističke, ali i sva ona dostignuća u oblasti kulture, muzike i svega onoga što krasi Republiku Srpsku - rekao je Klokić.

On je napomenuo da i manifestacija Dani Srbije u Srpskoj, koja se organizuje širom Republike Srpske, takođe postaje tradiconalna i ocijenio da je to jedan od najboljih načina kako da još više jedni drugima približimo i da pokažemo koliko smo jedinstveni.