latinica  ћирилица
20/09/2024 |  20:28 ⇒ 20:28 | Autor: SRNA

Stevandić: Saradnja Srbije i Srpske sve jača i posvećena miru i interesima Srba

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao večeras u Beogradu da je saradnja Srpske i Srbije sve jača i da je posvećena miru i čuvanju interesa vlastitog naroda.
Nenad Stevandić (foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ) -
Nenad Stevandić (foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ)

- Svake godine imamo čime da se pohvalio. Saradnja nije samo na papiru, ona je i u mnogim projektima - rekao je Stevandić novinarima u Beogradu uoči otvaranja manifestacije "Dani Srpske u Srbiji".

On je rekao da je ta saradnja formalizovana od kako su Srbija i Srpska počele zajedno da tuguju na tužnim datumima srpske istorija, da obilježavaju stradanja, kao i od kako su počele da otvaraju fabrike, mostove i puteve, slave zajedničke uspjehe, prisustvuju vojnim vježbama i obilježavaju sve značajne datme zajedno.

- Svake godine postoji neki napredak, jedan most više, više jedan autoput, bolnica... Tako da ta saradnja nije samo na papiru, nego je formalizovana. Ono što je najvažnije nakon potpisivanja Deklaracije na Sverpskom saboru o budućnosti našeg naroda, ona dobija sve veće obrise - rekao je Stevandić.

Što je više kritika i više nerazumijevanja, kaže on, ta saradnja je sve jača.

- Ne obaziremo se na kritike, ta saradnja posvećena je miru, napretku, čuvanju interesa vlastitog naroda i nije usmjerena protiv drugih naroda - dodao je Stevandić.