latinica  ћирилица
03/10/2024 |  20:45 ⇒ 20:50 | Autor: RTRS

Šobot: Pobjeđujemo, jer Lauš zaslužuje bolje (FOTO)

Nikola Šobot, kandidat za gradonačelnika Banjaluke, danas je posjetio Lauš 1 i 2, gdje se sastao sa građanima i razgovarao o ključnim problemima sa kojima se suočavaju.
SNSD tribina, Lauš - Foto: Ustupljena fotografija
SNSD tribina, LaušFoto: Ustupljena fotografija

Lauš, kao jedno od najvećih naselja u Banjaluci, zaslužuje rješenja koja će unaprijediti svakodnevni život i omogućiti bolji standard svim stanovnicima.

Foto: Ustupljena fotografija

Šobot je istakao važnost ulaganja u infrastrukturu, posebno u oblasti vodovoda, kanalizacije i saobraćaja.

Foto: Ustupljena fotografija

- Pobjeđujemo, jer vjerujemo u Banjaluku koja ne samo da rješava male, svakodnevne probleme, već i strateški planira velike projekte, kao što su izgradnja kolektora za otpadne vode i centralnog postrojenja za prečišćavanje, što će omogućiti zdravu i čistu Banjaluku - istakao je on.

Foto: Ustupljena foto

Lauš je jedno od naselja gde će prioritet biti rešenje problema sa kanalizacijom za 35 kuća koje još uvek nemaju priključak.

Foto: Ustupljena fotografija

Građani su naglasili potrebu za trotoarima, posebno na dionici od kružnog toka do Sira i od Kžare do Budišinog mosta, kao i urgentno asfaltiranje Verićke ulice i sanaciju problema sa strujom u Kopanjama.

Foto: Ustupljena fotografija

- Pobjeđujemo, jer znamo da infrastruktura nije luksuz, već osnova za dobar život u svakom dijelu grada - rekao je Šobot, dodajući da će radovi na Laušu, uključujući postavljanje dječijih igrališta sa bogatijim sadržajima, početi sutra.

Foto: Ustupljena fotografija

Program Nikole Šobota takođe predviđa izgradnju vrtića na Laušu, čime će se omogućiti bolje uslove za najmlađe.

Foto: Ustupljena fotografija

- Banjaluka će biti grad u kojem svako dete ima pristup vrtiću, gde su putevi sigurni, a zagađenje voda stvar prošlosti - istakao je Šobot, naglašavajući da ulaganje u infrastrukturu znači ulaganje u budućnost.

"Pobjeđujemo, jer Lauš zaslužuje bolje – jaku Srpsku i bolju Banjaluku!"